قیمت لحظه ای اتریوم

Loading...
Ethereum
Ethereum
 (ETH)
Rank # {{ details.market_data.market_cap_rank }}
$ {{ reformat(rate) }}

{{ getPrice }} تومان

محاسبه با نرخ تتر: 63,050 تومان
عرضه کل {{ reformat(details.market_data.total_supply) }} ETH
سکه در گردش {{ reformat(details.market_data.circulating_supply) }} ETH

یک روز یک هفته یک ماه دو ماه شش ماه یک سال
{{ details.market_data.price_change_percentage_24h }} {{ details.market_data.price_change_percentage_7d }} {{ details.market_data.price_change_percentage_30d }} {{ details.market_data.price_change_percentage_60d }} {{ details.market_data.price_change_percentage_200d }} {{ details.market_data.price_change_percentage_1y }}

نمودار تحلیلی


نمودار تکنیکال


اتریوم (ETH) چیست؟ 

اتریوم یک سیستم بلاک چین غیرمتمرکز منبع باز است که دارای ارز دیجیتال خود، یعنی اتر می باشد. ETH به عنوان یک پلتفرم و یا بستری ایمن برای بسیاری از ارزهای دیجیتال دیگر و همچنین برای اجرای قرارداد های هوشمند غیرمتمرکز عمل می کند. رمز ارز اتریوم اولین بار در سال 2013 توسط ویتالیک بوترین به صورت عمومی معرفی شد.

بوترین، همراه با سایر بنیانگذاران، توانست بودجه پروژه خود را در یک فروش عمومی آنلاین در تابستان 2014 تأمین کند. تیم پروژه موفق شد 18.3 میلیون دلار بیت کوین جمع آوری کند و همچنین قیمت اتریوم در عرضه اولیه آن در حدود  0.311 دلار بود، در همان ابتدای کار، رمز ارز اتریوم بیش از 60 میلیون فروش کرد که با در نظر گرفتن قیمت اتریوم در حال حاضر، می توان گفت که بازده سرمایه گذاری (ROI) با نرخ سالانه این ارز دیجیتال بیش از 270 درصد محاسبه می شود و اساساً از تابستان 2014 تا به کنون سرمایه گذاری هایی که بر روی این رمز ارز انجام شده بوده است اکنون تقریباً چهار برابر شده است.  

بنیاد اتریوم در تاریخ 30 ژوئیه سال 2015 به طور رسمی بلاک چین را با نمونه اولیه آن به نام "Frontier" راه اندازی کرد. از آن زمان تا به حال، چندین به روز رسانی در این شبکه بلاک چین وجود داشته است که شامل "Constantinople" در 28 فوریه 2019، "Istanbul" در 8 دسامبر 2019، "Muir Glacier" در 2 ژانویه 2020، "Berlin" در 14 آوریل 2021، و اخیراً در 5 آگوست 2021، هارد فورک « لندن » بوده است. 

هدف از به وجود آمدن اتریورم، همان طور که سازندگان آن ادعا می کنند، تبدیل شدن به یک پلتفرم جهانی و بستر مناسب برای برنامه ‌های غیرمتمرکز است که به کاربران از سراسر جهان اجازه می ‌دهد برنامه هایی را با عمل کدنویسی ایجاد و اجرا کنند که در برابر هر گونه سانسور، خرابی و تقلب مقاوم باشند. 

 

بنیانگذاران اتریوم چه کسانی هستند؟ 

اتریوم در مجموع هشت بنیانگذار دارد که البته برای یک پروژه رمز نگاری کمی غیر معمول به نظر می رسد. این بنیانگذاران برای اولین بار در 7 ژوئن 2014 در زوگ سوئیس با یکدیگر ملاقات کردند. 

ویتالیک بوترین که یکی از بنیانگذاران روسی- کانادایی اتریوم می باشد، شاید شناخته شده ترین فرد در این دسته به شمار بیاید. در واقع او وایت پیپر white paper ) ) اصلی که برای اولین بار اتریوم را در سال 2013 توصیف کرد، نوشت و تا به امروز همچنان روی بهبود پلتفرم کار می کند. بوترین قبل از ایجاد ETH، یکی از بنیانگذاران وب سایت خبری مجله بیت کوین نیز بود. 

برنامه نویس بریتانیایی گاوین وود نیز دومین بنیانگذار مهم ETH است، او اولین پیاده سازی فنی اتریوم را در زبان برنامه نویسی C++ کدنویسی کرد و زبان برنامه نویسی بومی اتریوم را Solidity پیشنهاد کرد و به عنوان اولین مدیر ارشد فناوری بنیاد اتریوم شناخته شد. وود قبل از ایجاد اتریوم، یک دانشمند و محقق در مایکروسافت بود که پس از آن، به تأسیس بنیاد Web3 پرداخت. 

از دیگر بنیانگذاران اتریوم می توان به موارد زیر اشاره کرد:  آنتونی دی ایوریو، که این پروژه را در مراحل اولیه توسعه آن پذیرفت و در جهت نهایی شدن پروژه همکاری های بسیاری را از خود نشان داد. چارلز هاسکینسون، که نقش اصلی را در ایجاد بنیاد اتریوم مستقر در سوئیس و چارچوب قانونی آن ایفا کرد. Mihai Alisie، که در ایجاد بنیاد اتریوم کمک کرد. جوزف لوبین، یک کارآفرین کانادایی، که مانند دی ایوریو، در روزهای اولیه به اتریوم کمک مالی کرد و بعداً یک انکوباتور برای استارت‌ آپ‌ های مبتنی بر ETH به نام ConsenSys تأسیس کرد. امیر چتریت نیز به تأسیس اتریوم کمک کرد اما در ابتدای توسعه از آن فاصله گرفت. 

 

چرا اتریوم یک رمز ارز منحصر به فرد است؟ 

اتریوم در ارائه مفهوم "پلتفرم قراردادهای هوشمند بر روی شبکه بلاک چین" پیشگام بوده است. قرارداد های هوشمند، در واقع برنامه ‌های رایانه ‌ای هستند که به طور خودکار اقدامات لازم برای انجام یک توافق بین چندین طرف را در اینترنت انجام می ‌دهند. این برنامه ها برای کاهش نیاز به واسطه های قابل اعتماد بین پیمانکاران طراحی شده اند، در نتیجه استفاده از این روش، هزینه های مبادله را کاهش داده و در عین حال قابلیت اطمینان معاملات را نیز افزایش می دهد. 

نوآوری اصلی اتریوم طراحی پلتفرمی بود که به آن اجازه می داد بتواند قرارداد های هوشمند را با استفاده از شبکه بلاک چین اجرا کند که همین موضوع می تواند به خودی خود به مزایای فناوری قرار دادهای هوشمند اضافه کند. به گفته گاوین وود، یکی از بنیانگذاران اتریوم، بلاک چین اتریوم به عنوان نوعی « کامپیوتر برای کل سیاره » طراحی شده است، که از نظر تئوری اجرای آن بر روی یک بستر می تواند باعث ارتقا یافتن برنامه ها و مقاوم تر شدن آن‌ها در برابر سانسور و کاهش دستکاری و تقلب در آن‌ها شود.  

علاوه بر امکان قرارداد های هوشمند، بلاک چین اتریوم می ‌تواند از طریق استفاده از استاندارد سازگاری ERC-20 میزبان ارزهای دیجیتال دیگری به نام « توکن ها » باشد. در واقع، این فرآیند رایج ترین کاربرد پلتفرم ETH تاکنون می باشد چرا که تا به امروز، بیش از 280000 توکن سازگار با ERC-20 راه اندازی شده است. همچنین بیش از 40 مورد از این ارزها که دارای ارزش بازار مناسبی بودند و به 100 ارز دیجیتال برتر تبدیل شدند، به عنوان مثال USDT، LINK و BNB از جمله توکن های محبوب حال حاضر دنیا می باشند. از زمان ظهور بازی‌ های Play2Earn علاقه به ETH و PHP انیز فزایش قابل توجهی داشته است. 

اتریوم با کارمزدهای بالای تراکنش مواجه بود که اغلب در مواقعی که تقاضا بالا است، بیشتر شاهد آن هستیم. در ماه مه 2021، میانگین کارمزد تراکنش های شبکه به 71.72 دلار رسید. علاوه بر هزینه بالای تراکنش ها، این آلتکوین از مشکلاتی نظیر مقیاس پذیری نیز بر خوردار بود. همانطور که قبلا ذکر شد، برنامه‌هایی برای انتقال به الگوریتم اثبات سهام به منظور افزایش مقیاس‌پذیری پلتفرم و افزودن تعدادی ویژگی جدید وجود دارد.

تیم توسعه اتریوم در حال حاضر فرآیند انتقال به ETH 2.0 را آغاز کرده است و با در نظر گرفتن دستورالعمل هایی مانند هارد فورک لندن، اقدام به ارتقای سیستم در طول مسیر اجرای این فرآیند کرده اشت. ارتقاء لندن در آگوست 2021 اجرا شد که شامل پنج پیشنهاد در راستای بهبود سیستم اتریوم (EIP) به نام‌ های EIP-3529، EIP-3198، EIP-3541، و مهم ‌ترین آن‌ها EIP-1559 و EIP-3554 بود. EIP-1559 مسلماً محبوب ترین فرآیند ارتقا در بین تمام EIP ها است.  

 

EIP-1559 چیست؟ 

ارتقاء EIP-1559 مکانیزمی را معرفی می ‌کند که نحوه تخمین هزینه ‌های گس (Gas) در بلاک چین اتریوم را تغییر می ‌دهد. قبل از ارتقاء، کاربران باید در یک حراج آزاد شرکت می کردند تا تراکنش های آن‌ها توسط یک ماینر دریافت شود. این فرآیند به عنوان "حراج با قیمت اول" شناخته می شد و همانطور که انتظار می رفت، بالاترین قیمت پیشنهادی برنده می شد. 

این فرآیند با EIP-1559، توسط یک سیستم مناقصه خودکار مدیریت می ‌شود و یک «هزینه پایه» برای تراکنش‌ها در بلوک بعدی نیز وجود خواهد داشت. این هزینه بر اساس میزان شلوغی شبکه متفاوت است. علاوه بر این، کاربرانی که مایل به سرعت بخشیدن به تراکنش‌های خود هستند، می‌توانند هزینه اولویت را به ماینر بپردازند. 

EIP-1559 همچنین یک مکانیسم هزینه سوزی را عنوان می کند. بخشی از کارمزد هر معامله (کارمزد پایه) سوزانده شده و از چرخه خارج می شود. این کار به منظور کاهش عرضه در گردش اتر و افزایش بالقوه ارزش توکن در طول زمان صورت می گیرد. جالب اینجاست که کمتر از دو ماه پس از اجرای ارتقای لندن، این شبکه بیش از یک میلیارد دلار اتر را سوزانده بود. 

 

معرفی پروژه اتریوم 2.0 

در سال 2022، اتریوم قصد دارد با به‌ روزرسانی اتریوم 2.0 به اثبات سهام تغییر رویه دهد. این سوئیچ از زمان آغاز به کار شبکه در نقشه راه اتریوم بوده است و در پی این مکانیسم تغییرات جدیدی را شاهد خواهیم بود و همچنین شاردینگ را به عنوان یک راه حل برای مقیاس ‌پذیر معرفی می ‌کند. زنجیره فعلی اتریوم به Beacon Chain تبدیل خواهد شد و به عنوان یک لایه تسویه حساب برای تعاملات قرارداد هوشمند در سایر زنجیره ها عمل می کند. در اواخر سال 2021، به ‌روزرسانی Arrow Glacier اتریوم تا ژوئن 2022 به تعویق افتاد. تا آن زمان، Vitalik Buterin اعلام کرد که مسیر پایانی بهبود شبکه با انجام دستورالعامل های آتی و Zk-rollup‌ها شکل خواهد گرفت. 

در ژانویه 2022، بنیاد اتریوم تصمیم خود را برای حذف اصطلاحات "اتریوم 2.0" اعلام کرد تا "همه کاربران آینده را از حرکت در این مدل ذهنی گیج کننده نجات دهد." در ادامه توضیح داد که اصطلاحات قبلی «اتریوم 1.0» به عنوان «لایه اجرا» نامگذاری خواهد شد و «اتریوم 2.0» به عنوان «لایه اجماع» نامیده می ‌شود؛ با این حال باید بدانید که همه این فرآیندها برای ارائه نسخه دقیق تری از نقشه راه اتریوم صورت گرفته است.  

در 11 آوریل 2022 اولین شادو فورک شبکه اصلی برای آزمایش انتقال به PoS در اتریوم با موفقیت اجرا شد و در پی همین موضوع، در تاریخ 13 آوریل 2022، توسعه ‌دهنده اتریوم، تیم بیکو در یک به‌ روزرسانی توییتر در مورد پیشرفت شبکه گفت که آن‌ها «قطعاً در حال بررسی فرآیندهای نهایی PoW در اتریوم هستند». او همچنین اشاره کرد که کاربران می توانند انتظار داشته باشند که چند ماه پس از ژوئن ممکن است این فرآیند صورت بگیرد، با این حال تاریخ دقیقی ارائه نشده است.  

 

مقدار کلی اتریوم (ETH) در حال گردش چقدر است؟ 

در سپتامبر 2021، حدود 117.5 میلیون سکه ETH در گردش بود که 72 میلیون آن به اولین بلاک در بلاک چین اتریوم صادر شد. از این 72 میلیون، 60 میلیون به مشارکت کنندگان اولیه در فروش جمعی سال 2014 که بودجه پروژه را تأمین کردند و 12 میلیون به صندوق توسعه اختصاص یافت. مبلغ باقیمانده در قالب جوایز برای ماینرهای شبکه اتریوم صادر شده است. پاداش اولیه در سال 2015 به میزان 5 اتریوم به ازای هر بلوک بود که بعداً در اواخر سال 2017 به 3 اتریوم کاهش یافت و سپس در اوایل سال 2019 به 2 اتریوم کاهش یافت. میانگین زمان استخراج یک بلوک اتریوم حدود 13 تا 15 ثانیه است. 

در پی پروژه ارتقای شبکه اتریوم در آگوست 2021، هارد فورک لندن شامل پروتکل بهبود اتریوم با عنوان EIP-1559 بود. یکی از تفاوت های عمده بین بیت کوین و اقتصاد اتریوم این است که اتریوم تورم زا نیست، یعنی کل عرضه آن محدود نمی باشد. توانایی تنظیم نرخ صدور ETH از طریق اجماع، به شبکه اجازه می دهد تا حداقل صدور مورد نیاز برای امنیت کافی را حفظ کند.

با معرفی EIP-1559، کارمزدهای پایه مورد استفاده در تراکنش‌ها کاهش می‌ یابد و اتریوم از گردش خارج می ‌شود. این بدان معناست که فعالیت بیشتر در شبکه منجر به سوزاندن اتریوم بیشتر خواهد شد و کاهش عرضه باید به افزایش قیمت اتریوم منجر شود که این پتانسیل را دارد تا اتریوم را کاهش دهد، این همان چیزی است که دارندگان اتریوم از آن هیجان زده هستند چرا که سبب افزایش قیمت روز اتریوم خواهد شد.  

امنیت شبکه اتریوم 

از آگوست 2020، اتریوم از طریق الگوریتم اثبات کار Ethash، متعلق به توابع هش Keccak، ایمن شده است. با این حال، کارشناسان و سازندگان این رمز ارز، در راستای انتقال شبکه به الگوریتم اثبات سهام مرتبط با به هدف اصلی اتریوم 2.0 که در اواخر سال 2020 راه اندازی شد، برنامه هایی را در نظر دارند. 

پس از فعال شدن زنجیره بیکن اتریوم 2.0 (فاز 0) در ابتدای دسامبر 2020، امکان staking  در شبکه اتریوم 2.0 ممکن شد.  

stake اتریوم به فرآیندی گفته می شود که شما سپرده اتریوم را با ارسال آن به یک قرارداد سپرده روی اتریوم 2.0 واریز می‌ کنید، بنابراین این فرآیند با ذخیره داده ‌ها، پردازش تراکنش‌ ها و افزودن بلاک‌ های جدید به بلاک چین به امنیت شبکه کمک می‌ کند. در نظر داشته باشید که 32 اتریوم برای فعال کردن نرم ‌افزار اعتبارسنجی مورد نیاز است. 

جوایزی برای انجام stake اتریوم در نظر گرفته شده است که مقدار آن توسط یک منحنی توزیع (مشارکت و میانگین درصد سهامداران) تعیین می ‌شود؛ در پی همین نمودار پاداش‌ های stake ETH 2.0 برای سهامداران اولیه 20 درصد بوده است اما این مقدار به مرور کاهش می ‌یابد تا در نهایت به حدود 7 تا 4.5 درصد سالانه برسد. حداقل الزامات برای stake اتریوم 32 اتریوم است. اگر تصمیم دارید در اتریوم 2.0 سهام داشته باشید، به این معنی است که سهام اتریوم شما برای ماه ها، شاید هم سال ها، در آینده تا زمانی که ارتقای اتریوم 2.0 تکمیل شود، در شبکه قفل خواهد شد. 

از کجا می توان اتریوم (ETH) خرید؟ 

با توجه به این واقعیت که اتریوم بعد از بیت کوین دومین ارز دیجیتال بزرگ است، خرید اتریوم یا استفاده از جفت های معاملاتی اتریوم تقریباً در تمام صرافی های اصلی ارز دیجیتال امکان پذیر است.  همچنین جفت های محبوب اتریوم نیز شامل مواردی مانند ETH/USD، ETH/GBP، ETH/AUD و ETH/JPY می شوند.  

خرید اتریوم از ارزی لند


Trending Coins

پشتیبانی و تیکت ثبت سفارش فروش ارز دیجیتال ارسال مدارک مالی و حسابداری