{{ getPrice }} تومان
محاسبه با نرخ تتر: 49,400 تومانیک روز | یک هفته | یک ماه | دو ماه | شش ماه | یک سال |
---|---|---|---|---|---|
{{ details.market_data.price_change_percentage_24h }} | {{ details.market_data.price_change_percentage_7d }} | {{ details.market_data.price_change_percentage_30d }} | {{ details.market_data.price_change_percentage_60d }} | {{ details.market_data.price_change_percentage_200d }} | {{ details.market_data.price_change_percentage_1y }} |
Avalanche یک بلاکچین لایه یک است که به عنوان پلتفرمی برای برنامه های غیرمتمرکز و شبکه های بلاکچین سفارشی عمل میکند. یکی از رقبای اتریوم است که قصد دارد اتریوم را از بین ببرد. هدف آن انجام بیش از 6500 تراکنش در ثانیه است، در حالی که مقیاس پذیری را به خطر نمیاندازد.
این امر با معماری منحصر به فرد Avalanche امکان پذیر شده است. شبکه Avalanche از سه بلاکچین مجزا تشکیل شده است: X-Chain، C-Chain و P-Chain. هر زنجیره هدف مشخصی دارد که با رویکرد استفاده از بیتکوین و اتریوم کاملاً متفاوت است. بلاکچین های Avalanche حتی از مکانیسم های اجماع متفاوتی بر اساس موارد نیاز خود استفاده میکنند.
پس از راه اندازی شبکه اصلی در سال 2020، Avalanche روی توسعه اکوسیستم DApps و DeFi کار کرده است. پروژه های مختلف مبتنی بر اتریوم مانند SushiSwap و TrueUSD با Avalanche ادغام شده اند. علاوه بر این، این پلتفرم دائماً در حال کار بر روی بهبود قابلیت همکاری بین اکوسیستم خود و اتریوم است، مانند توسعه پل.
بلاکچین ها و زیرشبکه های داخلی Avalanche
Avalanche دارای سه بلاکچین داخلی اصلی است.
برای ارسال و دریافت وجوه در شبکه Avalanche، تنها از عملکرد X-Chain، استفاده میشود. علاوه بر این، کارمزد تراکنش ها در 0.001 AVAX ثابت است و X-Chain مزایای سرعت را نسبت به C-Chain فراهم میکند. X-Chain از فناوری نمودار غیر چرخه ای جهت دار (DAG) استفاده میکند.
برای قرار دادن AVAX و تسهیل فعالیت های اعتبارسنجی استفاده میشود. کاربران میتوانند به اعتبارسنج تبدیل شوند یا برای جمع آوری پاداش های AVAX خود در P-Chain، به یکی دیگر رجوع کنند.
این زنجیره برای امور مالی غیرمتمرکز استفاده میشود. زیرا زنجیرهای است که برای قراردادهای هوشمند و برنامههای DeFi ساخته شده است. اکثر برنامه های Avalanche در اینجا قرار دارند و با MetaMask سازگار هستند.
این سه شبکه توسط Primary Network، یک زیرشبکه ویژه، ایمن و تایید میشوند. همه زیرشبکه های سفارشی باید با قرار دادن حداقل 2000 AVAX در شبکه اصلی اعتبارسنجی شوند.
زیرشبکه های Avalanche، یا به اختصار زیرشبکه ها، مجموعهای پویا از اعتبارسنج ها هستند که با هم کار میکنند تا در مورد وضعیت مجموعهای از بلاکچین ها به اجماع دست یابند. هر بلاکچین توسط یک زیرشبکه تایید میشود، در حالی که یک زیرشبکه میتواند بلاکچین های مختلف را تایید کند.
هر اعتبارسنجی زیرشبکه انگیزه ای برای پایبندی به الزامات امنیتی و منابع زیرشبکه فردی دارد. هر زیرشبکه ای میتواند این مشوق ها را سفارشی کند و ممکن است شامل جوایز رمزی، حاکمیت و غیره باشد.
هدف Subnets آوردن شبکه های خاص برنامه به اکوسیستم گسترده تر Avalanche است. به عنوان مثال، یک برنامه کاربردی، محصول یا خدمات فردی ممکن است به ویژگی های اعتبارسنجی خاصی مانند حافظه یا پهنای باند اینترنت نیاز داشته باشد. اعتبارسنجی هایی که این الزامات را برآورده کنند، میتوانند برای اطمینان از عملکرد روان، به زیرشبکه بپیوندند. علاوه بر این، زیرشبکه ها ممکن است دارای توکن بومی و بازارهای سفارشی شده باشند.
زیرشبکه های Avalanche نیز از توسعه بلاکچین خصوصی پشتیبانی میکنند که اعتباردهنده های از پیش تعریف شده به آن ملحق میشوند. این اعتباردهنده ها کسانی هستند که میتوانند محتوای آن بلاکچین خصوصی را ببینند. آنها اطلاعات حساس را نگهداری میکنند.
Avalanche توسط شرکت Ava Labs، متعلق به پروفسور Emin Gün Sirer، وKevin Sekniqi و Maofan Yin، راه اندازی شد. Gün Sirer در تحقیقات رمزارز کهنه کار است و شش سال قبل از انتشار White paper Bitcoin، یک ارز مجازی همتا به همتای مفهومی طراحی کرده بود. او همچنین قبل از هک The DAO در سال 2016، بر روی راه حل های مقیاس بیتکوین تحقیق میکرد.
از این تحقیقات، White paper به وجود آمد که منجر به تأسیس Ava Labs در سال 2018 شد. این پروژه در فوریه 2019 یک دور اولیه را که شامل سرمایه گذارانی مانند Polychain، Andreessen Horowitz و Balaji Srinivasan بود، پایان داد. Avalanche عرضه اولیه سکه خود را در سال 2020 در کمتر از 24 ساعت پایان داد و در این فرآیند 42 میلیون دلار جمع آوری کرد.
Avalanche بیان میکند که بلاکچین ها نمیتوانند به درجه کافی از تمرکززدایی در مقیاس دست یابند. نتیجه این امر هزینه های بالای گاز است، همانطور که اغلب در اتریوم اتفاق میافتد.
برای حل این مشکل، Avalanche سه بلاکچین قابل کارکرد را طراحی کرد.
زنجیره تبادل (X-Chain) برای ایجاد و مبادله توکن های بومی AVAX و سایر دارایی ها استفاده میشود. مشابه استاندارد ERC-20 در اتریوم، این توکن ها از مجموعه ای از قوانین پیروی میکنند. از مکانیسم اجماع Avalanche استفاده میکند.
زنجیره قرارداد (C-Chain) میزبان قراردادهای هوشمند و برنامه های غیرمتمرکز است. این زنجیره ماشین مجازی Avalanche خود را دارد، شبیه به ماشین مجازی اتریوم، که به توسعه دهندگان این امکان را میدهد تا DApp های سازگار با EVM را فورک کنند.
زنجیره پلتفرم (P-Chain) اعتبار سنجی شبکه را هماهنگ میکند، زیرشبکه های فعال را ردیابی میکند و ایجاد زیرشبکه های جدید را امکان پذیر میکند. زیرشبکه ها مجموعه ای از اعتباردهنده ها هستند، به نوعی مانند یک کارتل اعتبارسنجی. هر زیرشبکه میتواند چندین بلاکچین را اعتبار سنجی کند، اما یک بلاکچین فقط توسط یک زیرشبکه قابل تایید است. همچنین از مکانیسم اجماع Snowman استفاده میکند.
این تقسیم وظایف، توان عملیاتی بالاتری را بدون به خطر انداختن تمرکززدایی فراهم میکند. به عنوان مثال، بلاکچین های خصوصی در شبکه میتوانند اعتباردهنده های زیرشبکه خود را به اندازه کافی غیرمتمرکز یا مطابقت با مقررات خاصی ملزم کنند. به دنبال این ساختار ماژولار، Avalanche قابلیت همکاری خود را با سایر بلاکچین هایی که مایل به ادغام با اکوسیستم Avalanche هستند، بهبود میبخشد. علاوه بر این، دو مکانیسم اجماع مختلف با در نظر گرفتن الزامات هر بلاکچین طراحی شده اند که کارایی آنها را بهبود میبخشند.
چه تعداد سکه Avalanche در گردش است؟ حدود ۷۲۰ میلیون.
AVAX در زنجیره صرافی معامله میشود که از مکانیسم اجماع Avalanche خود پیروی میکند. برخلاف اثبات کار یا اثبات سهام، مکانیسم اجماع Avalanche دارای یک رهبر پردازش تراکنش ها نیست که توسط دیگران تأیید شود. در عوض، تمام گره ها با استفاده از یک پروتکل گراف غیر چرخه ای جهت دار (DAG) پردازش و تایید میکنند. به این ترتیب، تراکنش ها به طور همزمان پردازش میشوند و اعتبار سنجی ها، صحت تراکنش ها را با قطعیت آماری تضمین میکند. هیچ بلوکی در این مکانیسم اجماع وجود ندارد، که امکان نهایی شدن فوری و بهبود چشمگیر سرعت بلاکچین را فراهم کند.